Geschiedenis

Sinds 1930

foto
Van oorsprong is de "Marjorie" een Baltic-trader en is een van de drie nog bestaande exemplaren uit de beroemde serie Nobigkrug, welke bestond uit bijna 400 zeilschepen. Deze zeer typerende schepen, met spiegelhek en lepelboeg, hebben meer dan 60 jaar hun kwaliteit en zeewaardigheid bewezen in de vrachtvaart.

De "Marjorie" is een galjas en werd gebouwd in 1930 in Rensburg, in het voormalige Oost Duitsland. In 1997 is het schip uit de handelsvaart genomen en aangekocht door een gepensioneerde Duitse admiraal. Hij had grootse plannen voor het ombouwen van het schip naar een passagierszeilschip voor privé gebruik. Deze klus bleek echter veel te optimistisch ingeschat. Vele illusies armer en ervaringen rijker, moest deze man in 2001 het schip weer te koop aanbieden.

foto
In december 2001 is het schip vanuit Hamburg naar Kampen gesleept en vervolgens is een start gemaakt met de rigoureuze verbouwing tot de huidige, schitterende accommodatie. De "Hartstocht" is opgebouwd tot luxe zeilend hotelschip en kwam in 2003 in de vaart.

Nu in 2012 hebben wij, Ronny & Damienne Muyshondt de Hartstocht omgedoopt tot “Marjorie”. Genaamd naar onze vorige schepen zijn we met een uniek zeilschip begonnen met als thuis haven Antwerpen naast het MAS.